Posts

Showing posts from 2014

Maklumat dari pakar kesihatan shaklee

Image
Maklumat dari pakar kesihatan shaklee

kuala kangsar-kuala lumpur-rombau

The title tell it all....
Ptg smlm, we decided to go back to kl as my hubby had some work to be done, so we pack our bags, after lunch we went straight ro KL. the road to kl was joyfull....but when we reached lembah beringin,  there was a slight traffic. There was an accident and the car involved was a viva.

Alhamdulillah, we reached my mom house around 7.30p.m
Had our dinner....then my mom invited us to come with her to see my younget sister at Rombau....she is at the PLKN..
So here we are again, on the road to Rombau.... again, on the road again.

I've promise to update about collagen powder shaklee later. Still need to do some researh about it... need to asked my current customers about their feedback after eating collagen powder.

;) see you guys on the next update...love you.

Promosi berganda shaklee.....
Mealshake shaklee beli 3 percuma 1
Collagen powder shaklee beli 6 percuma 1
Pm azlinaazzeri utk sebarang pertanyaan atau promosi lain.
Nak mudah lagi? Sms-whatsapp-telegram 01…

Apa Itu Kolagen?

Menurut Dr Ananya Mandal (MD) Kolagen bermaksud;

Kolagen membentuk kira-kira 30% daripada protein dalam badan. Ini adalah struktur yang sukar dan kuat yang terdapat di seluruh badan: tulang , tendon dan ligamen .
Apakah kegunaan kolagen?

Kolagen membantu untuk memberi kekuatan kepada pelbagai struktur badan dan juga melindungi struktur seperti kulit dengan menghalang penyerapan dan penyebaran bahan patogenik , toksin alam sekitar , mikro - organisma dan sel-sel kanser. Kolagen adalah protein simen yang memegang semua bersama-sama .
kolagen juga hadir dalam semua tisu otot licin, salur darah saluran penghadaman , hati , pundi hempedu , buah pinggang dan pundi kencing yang memegang sel-sel dan tisu-tisu bersama-sama. Kolagen adalah lebih komponen utama dalam rambut dan kuku.


Kenapa Kolagen Penting?

Semakin bertambahnya usia kita, pengeluaran kolagen adalah lebih lambat dan hasil struktur sel adalah sangat lemah . Kulit menjadi lebih nipis dan lebih mudah untuk kerosakan , rambut menjadi ti…

Promosi Shaklee Sepetember 2014 ~DouBle ProMotion ~

♡♡♡♡ assalamualaikum ♡♡♡♡

Salam kemerdekaan ke 57 buat shabat2 saya yg tersyg.  Walaupun dah terlewat 2 hari tp rasa bangga sebagai anak Malaysia masih tersemai dijiwa. Almaklumlah Disini lahirnya sebuah cinta, betulkan... :):):):):)

Ok kali nie nak cerita ttg double promotion shaklee pulak.
Bulan sepetember 2014, shaklee dgn bermurah hati mengadakan double promotion utk semua peminat tegar shaklee.

Promosi yg sy jangkakan akan hot..hot...hot.. ialah promosi #MealShake Shaklee. Kelebihan mealshake shaklee byk dh saya cerita dlm blog saya. Sahabat hanya perlu klik pada tags yang ada dlm blog saya.

Promosi bln ini, beli 3 mealshake percuma 1 canister..... jadi kalau sahabat beli 6 mealshake, dpt dua free.... wah berganda-ganda tu. Bayar utk 4 canister, dpt 6....amacam teruja tak????? Harga retail utk mealshake mcm biasa RM113.45. Ini retail ye. Utk pertanyaan lanjut blh pm @ telegram saya.

Promosi kedua yang terhangat bak kan bola-bola api ialah promosi #collegenPowder shaklee. Digunak…

Get Clean Water Shaklee

Image
Assalamualaikum sahabat semua. Entry kali ini terjadi asbab ada sahabat yang bertanya tentang Get Clean Water keluaran shaklee. Maka terungkailah entry untuk kali ini :)

Get Clean adalah penapis air multipaten yang baru. Merupakan penapis jag air yang pertama menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. kalau nak diikutkan dengan penapis air lain yang berasa di pasaran, mereka perlu permenant di kepala paip air di rumah. Namun kelebihan Get Clean Water dari shaklee ini berbentuk seperti jag air yang boleh dibawa kemana sahaja dan digunakan bila-bila masa. 

PEnanpis air ini juga boleh menapis air sehingga 303 liter air, bersamaan 80 gelen atau 4 bln, yang mana2 dahulu. dan apabila sampai masa utk penapis ditukar, hanya penapisnya sahaja yang perlu ditukar, namun housing nya boleh diguna semula..
Haaa di sini sahabat2 dah dpat keuntungan dah. tak perlu beli jag lain.. hanya perlu beli filternya sahaja. Harga jag dengan filter sedia ada hanya RM 225 (RP), tp anda juga boleh dapatkan …

Health~Key of happiness: Sudah sampai masakah untuk memBOIKOT Shaklee???

Pandangan hebat master2 shaklee tentang tajuk di atas.

Health~Key of happiness: Sudah sampai masakah untuk memBOIKOT Shaklee???: Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua. Hari ni sudah 12 Syawal, tapi ramai lagi yang masih dalam mood raya. Jamuan makan sana sini b...

Testimoni "Mummy" Saya yang Sangat Senang Pakai Vivix & Collegen

Image
Daripada perkenalan kami di BMI sehingga kini, ukhwah yang terjalin antara kami masih lagi berbunga-bunga. Sampaikan dia jadi Mummy saya untuk Shaklee....Nah ini testimoni mummy saya setelah dia berpuas hati dengan kesan yang di dapati selepas mengamalkan #VivikShaklee & #CollagenPowderShaklee

Azlina Binti Azzeri
Sms / whatsapp / wechat: 012-2149005
Email: azlinaazzeri@gmail.com


Hasil kegilaan Vivix dan Collagen Powder. Alhamdulillah.
Itu yang boleh saya kata kan.

Niat asal ambil Vivix sebenarnya sebagai alternatif kepada ubatan hospital yang saya ambil untuk masalah 'Ulcerative Colitis' yang saya alami. Vivix kan ada Elderberry yang mengandungi anthocyanin yang bermanfaat sebagai anti-radang. Banyak perubahan positif yang berlaku. Walaupun ianya bukan secara drastik, tapi banyak membantu. Terjebak dengan kolagen selepas kulit saya menjadi sgt kering, kusam dan keguguran rambut yang teruk selepas sakit sekian lama. Ekstrak biji Camellia Japonica bersama Ekstrak Pfaffia membantu me…

Perbezaan antara Ubat Dengan Supplement

Dari kaca mata Master Norhanita Mohd Yusof
Saya rasa yang berkira2 nak beli suplemen tu bukan sebab tak mampu. Tapi sebab menganggap suplemen kurang penting untuk jaga kesihatan mereka. 
Even suplemen yang harga kurang dari rm100 untuk bekalan 4 bulan pun mereka x sanggup nak keluarkan duit. Normally bila tak sihat baru akan datang cari dan minta di pos segera. Kalau bole bayar hr ni.Esok dah sampai. (Itu small matter for me sebab mostly my customer memang bayar hari ni, esok da dapat)
Itu hak masing2. Cuna perlu tahu, supplement bukan ubat.

Pendapat Master Mama Cery Tentang GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum sahabat semua, 
semalam saya cerita pasal GLA Complex, 
hari ini saya nak update maklumat yang saya dapat dari Master Cery tentang GLA Complex.

2 hari lepas i share kat facebook tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik&langsing.GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO).EPO mmg sinonim dengan wanita

Kenapa Saya Suka GLA Complex?

Image
Salam aidilfitri buat semua sahabat saya :)

Kenapa Saya Suka #GLA_Complex_Shaklee? 
Banyak sebenarnya kelebihan GLA complex berbanding dengan produk-produk yang berada di pasaran luar. GLA complex bukan sahaja boleh digunakan oleh kaum wanita, tetapi juga oleh para bapa serta anak-anak kecil. 


Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1435H

Image

Keindahan Ramadhan

Image
Assalamualaikum dan salam bertemu kembali....

Tajuk pilihan: Keindahan Ramadhan.

Salam Ramadhan Al-Mubarak dan Salam Eid-Fitri Buat Semua Sahabat Saya

Image
Salam ramadhan al-mubarak buat semua sahabat saya. Alhamdulillah, hari ini adalah hari ke 17 kita berpuasa. Kita sudah pun masuk ke 10 hari kedua dalam puasa 1 bulan kita. sudah byk mana amalan tambahan kita yang kita dah berjaya lakukan...? Moga setiap amalan kita di terima Allah SWT.  Bagaimana dengan persiapan aidilfitri anda?

Sayur dan buah bantu cegah kanser

Image

Vitamin E Shaklee.... Vitamin Cinta.

Image
Agak kawan-kawanlah kenapa saya buat title Vitamin E- Vitamin Cinta.....?
Hmm banyak sebenarnya kelebihan vitamin E shaklee ini... bukan saya nak kata vitamin E keluaran syarikat lain tak bagus, semua pun ok, cuma vitamin e keluaran shaklee nie banyak kelebihannya....

Vitamin E-Complex dari shaklee diperbuat daripada extract sayuran seperti bayam, biji anggur, biji bunga matahari, badam , soyabean dan jugak gandum. Kalau nak diikutkan semua sayuran dan buahan ini adalah makanan utama untuk mencantikkan kulit.
Ramai yang dah rasa kelebihan Vit-E nie....dah ramai yang berpuas hati... Oh ye kenapa Vitamin E vitamin cinta...?

Vivix Shaklee

Image
Vivix Shaklee


Fenomena baru dari shaklee buat mereka yang ingin mencari supplement lengkap dan mudah untuk di telan.Vivik shaklee di buat daripada tumbuhan-tumbuhan yang mengandungi Polifenol.
Apa itu Polifenol?
Polifenol adalah bahan semulajadi yang digunakan sebagai chemopreventive (anti kanser) yang sangat effektif. 
Makanan Sumber Polifenol Buah-buahan dan sayuran, khususnya teh hijau adalah beberapa sumber makanan yang kaya akan polifenol. Selain itu,  buah-buahan seperti strawberi, blueberry, blackberry, cranberry, acai berry, raspberry, apel, delima, ceri, anggur, pir, dan plum juga memiliki kandungan polifenol tinggi. Kubis, brokoli, bawang  dan seledri adalah beberapa sayuran yang memiliki kandungan polifenol. Selain itu, Anda dapat menemukan sejumlah besar polifenol dalam anggur merah, kopi, teh, cokelat, minyak zaitun, kacang-kacang seperti almond, hazelnut, pistachio, pecan, dan kacang tanah. Manfaat Polifenol Beberapa polifenol penting seperti flavon, flavonoid, resveratrol, dan is…

Saya sayang shaklee

Image
Saya sayang shaklee...
Kenapa? Sbb dgn shaklee #alhamdulillah saya dpt:
1. Anak2 yang bertambah selera makan & sng buang air besar
2. Emak sy yg kurang sakit kaki
3. Adik saya yg dpt balik figure sblm kahwin.
4. Anak saudara saya yg dpt #eksklusive_susu_ibu
5. Pulangan wang yg dpt tmpung lompang2 saya.
6. Belian produk shaklee dgn harga ahli, Hanya dgn rm75 seumur hidup....alhamdulillah saya dn keluarga dpt semuanya.... Anda bila lagi? Pm @Ummu Walwalad / ummuwalwalad
#Sid_910738
#sms0122149532

~DIET~

Image
Apa itu diet?

Mengikut blog info sehat 911, diet bermaksud makanan dan minuman yang diambil orang secara teratur setiap hari. Diet di sini bukan bererti anda perlu makan dan minum air buah atau ratah sayur-sayuran mentah... tapi dengan cara makan yang teratur, anda akan dapat diet yang sihat. 

Rasulullah SAW juga mengamalkan satu diet yang sihat. seperti yang diceritakan dalam blog ukhti stis, beliau menyatakan

 "Sedangkan di Mesir, jasanya mungkin lebih dibutuhkan. Sebelum pulang, tabib ini berpamitan kepada Rasulullah dan bertanya pada beliau apa rahasia umat Rasulullah selalu terlihat sehat dan tak pernah sakit. Maka Rasulullah menjawab, “Kami adalah umat yang tidak makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang.” "
nah ini dah terbukti bahawa kalau kita nak diet, kita tak perlu berlapar, tetapi kite perlu makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang.


Ada juga yang mengamalkan makan sedikit, kemudian minum #esp_Shaklee utk mengekalkan rasa kenyang dalam perut. dengan…

ostematrix

Image
Apr'14 Buy 6 Free 1 Promotion – Ostematrix Pembekal KALSIUM Anda Retail Price : RM 61 Siapa yang patut mengambil Ostematrix Shaklee? > Ibu mengandung
> Ibu yang menyusukan anak
> Wanita lbh2 lg yg sudah 30 thn ke atas (wanita lbh berisiko kena osteophorosis)
> Mereka yang tak suke minum susu
> Warga tua
> Mereka yang merokok, minum alkohol atau penggemar minuman ringan. Kesemua ini mengganggu penyerapan kalsium yang diambil dari pemakanan harian
> Pesakit sakit belakang, gigi rapuh dan tulang reput.
> Wanita yang sering mengalami PMS
> lelaki dan perempuan yg mudah letih penat dan selalu tak bertenaga
> mereka yg mudah kena cramp kaki atau sering sakit gigi atau gigi mudah rapuh
> semua org Promo sepanjang April! Mari order sekarang. ¤ Boleh dapatkan pelbagai supplement lain yang bersesuaian dengan anda juga ¤ Set Penjagaan Wajah, Rambut, Rumah dan Pakaian juga boleh didapati dari SHAKLEE. Nama:Ummuwalwalad
PM saya utk bertanya ape sahaja


Promosi januari dari shaklee

Image
Saya Azlina, SID SHAKLEE,
Ingin cerita promosi januari,
Bila anda beli 6, dapat 1 free,
Alfalfa complex promosi bln ini.Harga RUNTUH sesangat....moh try produk #AlfalfaComplexShaklee
Ada 2 size, Saiz small (330 biji) saiz large (700 biji)
Dua-dua ada promosi ye sahabat semua
Pm saya Azlina Azzeri / Sms saya 012 214 9005#SayaJualShaklee
#SayaSediaBantuAnda