Sunday, August 17, 2014

Get Clean Water Shaklee

Assalamualaikum sahabat semua. Entry kali ini terjadi asbab ada sahabat yang bertanya tentang Get Clean Water keluaran shaklee. Maka terungkailah entry untuk kali ini :)

Get Clean adalah penapis air multipaten yang baru. Merupakan penapis jag air yang pertama menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. kalau nak diikutkan dengan penapis air lain yang berasa di pasaran, mereka perlu permenant di kepala paip air di rumah. Namun kelebihan Get Clean Water dari shaklee ini berbentuk seperti jag air yang boleh dibawa kemana sahaja dan digunakan bila-bila masa. 


PEnanpis air ini juga boleh menapis air sehingga 303 liter air, bersamaan 80 gelen atau 4 bln, yang mana2 dahulu. dan apabila sampai masa utk penapis ditukar, hanya penapisnya sahaja yang perlu ditukar, namun housing nya boleh diguna semula..

Haaa di sini sahabat2 dah dpat keuntungan dah. tak perlu beli jag lain.. hanya perlu beli filternya sahaja. Harga jag dengan filter sedia ada hanya RM 225 (RP), tp anda juga boleh dapatkan starter pack yang akan dapat Jag, 3 filter baru (xtra)  untuk hanya RM 460 (RP). Harga ini kalau dibandingkan dengan filter keluaran syarikat lain SANGAT MURAH.... dan sangat berbaloi-baloi. 

sekiranya anda minat utk mendapatkannya, anda boleh msg saya di fb saya azlinaazzeri atau boleh juga telegram saya dkt 012-214 9005. saya sedia beri nasihat & tnjuk ajar ttg cara penggunaan nya buat anda. Saya juga akan guide ada sehingga anda berpuas hati dengan pilihan anda :)


Friday, August 15, 2014

Health~Key of happiness: Sudah sampai masakah untuk memBOIKOT Shaklee???

Pandangan hebat master2 shaklee tentang tajuk di atas.

Health~Key of happiness: Sudah sampai masakah untuk memBOIKOT Shaklee???: Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua. Hari ni sudah 12 Syawal, tapi ramai lagi yang masih dalam mood raya. Jamuan makan sana sini b...

Thursday, August 7, 2014

Testimoni "Mummy" Saya yang Sangat Senang Pakai Vivix & Collegen

Daripada perkenalan kami di BMI sehingga kini, ukhwah yang terjalin antara kami masih lagi berbunga-bunga. Sampaikan dia jadi Mummy saya untuk Shaklee....Nah ini testimoni mummy saya setelah dia berpuas hati dengan kesan yang di dapati selepas mengamalkan #VivikShaklee & #CollagenPowderShaklee

Azlina Binti Azzeri
Sms / whatsapp / wechat: 012-2149005
Email: azlinaazzeri@gmail.com


Hasil kegilaan Vivix dan Collagen Powder.
Alhamdulillah.
Itu yang boleh saya kata kan.

Niat asal ambil Vivix sebenarnya sebagai alternatif kepada ubatan hospital yang saya ambil untuk masalah 'Ulcerative Colitis' yang saya alami. Vivix kan ada Elderberry yang mengandungi anthocyanin yang bermanfaat sebagai anti-radang. Banyak perubahan positif yang berlaku. Walaupun ianya bukan secara drastik, tapi banyak membantu.
Terjebak dengan kolagen selepas kulit saya menjadi sgt kering, kusam dan keguguran rambut yang teruk selepas sakit sekian lama. Ekstrak biji Camellia Japonica bersama Ekstrak Pfaffia membantu melembapkan, melembutkan serta melicinkan kulit yang kering. Alhamdulillah.
Semuanya atas izin Allah. Saya cuma berusaha apa yang termampu. Tindakbalasnya mungkin berbeza pada setiap individu. Ada yang cepat, ada yang lambat. Bergantung kepada cara hidup, pemakanan, jumlah pengambilan air, jumlah rehat dan sebagainya.
Kedua² supplement ini adalah alternatif dan merupakan makanan tambahan.


Wednesday, August 6, 2014

Perbezaan antara Ubat Dengan Supplement

Dari kaca mata Master Norhanita Mohd Yusof

Saya rasa yang berkira2 nak beli suplemen tu bukan sebab tak mampu. Tapi sebab menganggap suplemen kurang penting untuk jaga kesihatan mereka. 

Even suplemen yang harga kurang dari rm100 untuk bekalan 4 bulan pun mereka x sanggup nak keluarkan duit. Normally bila tak sihat baru akan datang cari dan minta di pos segera. Kalau bole bayar hr ni.Esok dah sampai. (Itu small matter for me sebab mostly my customer memang bayar hari ni, esok da dapat)

Itu hak masing2. Cuna perlu tahu, supplement bukan ubat.

Tuesday, August 5, 2014

Pendapat Master Mama Cery Tentang GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum sahabat semua, 
semalam saya cerita pasal GLA Complex, 
hari ini saya nak update maklumat yang saya dapat dari Master Cery tentang GLA Complex.

2 hari lepas i share kat facebook tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik&langsing.GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO).EPO mmg sinonim dengan wanita

Monday, August 4, 2014

Kenapa Saya Suka GLA Complex?

Salam aidilfitri buat semua sahabat saya :)

Kenapa Saya Suka #GLA_Complex_Shaklee? 
Banyak sebenarnya kelebihan GLA complex berbanding dengan produk-produk yang berada di pasaran luar. GLA complex bukan sahaja boleh digunakan oleh kaum wanita, tetapi juga oleh para bapa serta anak-anak kecil.