Tuesday, September 9, 2014

Maklumat dari pakar kesihatan shaklee

Maklumat dari pakar kesihatan shaklee

Sunday, September 7, 2014

kuala kangsar-kuala lumpur-rombau

The title tell it all....
Ptg smlm, we decided to go back to kl as my hubby had some work to be done, so we pack our bags, after lunch we went straight ro KL. the road to kl was joyfull....but when we reached lembah beringin,  there was a slight traffic. There was an accident and the car involved was a viva.

Alhamdulillah, we reached my mom house around 7.30p.m
Had our dinner....then my mom invited us to come with her to see my younget sister at Rombau....she is at the PLKN..
So here we are again, on the road to Rombau.... again, on the road again.

I've promise to update about collagen powder shaklee later. Still need to do some researh about it... need to asked my current customers about their feedback after eating collagen powder.

;) see you guys on the next update...love you.

Promosi berganda shaklee.....
Mealshake shaklee beli 3 percuma 1
Collagen powder shaklee beli 6 percuma 1
Pm azlinaazzeri utk sebarang pertanyaan atau promosi lain.
Nak mudah lagi? Sms-whatsapp-telegram 012-2149005 @ skype me at azlina_azzeri

Friday, September 5, 2014

Apa Itu Kolagen?

Menurut Dr Ananya Mandal (MD) Kolagen bermaksud;

Kolagen membentuk kira-kira 30% daripada protein dalam badan. Ini adalah struktur yang sukar dan kuat yang terdapat di seluruh badan: tulang , tendon dan ligamen .
Apakah kegunaan kolagen?

Kolagen membantu untuk memberi kekuatan kepada pelbagai struktur badan dan juga melindungi struktur seperti kulit dengan menghalang penyerapan dan penyebaran bahan patogenik , toksin alam sekitar , mikro - organisma dan sel-sel kanser. Kolagen adalah protein simen yang memegang semua bersama-sama .
kolagen juga hadir dalam semua tisu otot licin, salur darah saluran penghadaman , hati , pundi hempedu , buah pinggang dan pundi kencing yang memegang sel-sel dan tisu-tisu bersama-sama. Kolagen adalah lebih komponen utama dalam rambut dan kuku.


Kenapa Kolagen Penting?

Semakin bertambahnya usia kita, pengeluaran kolagen adalah lebih lambat dan hasil struktur sel adalah sangat lemah . Kulit menjadi lebih nipis dan lebih mudah untuk kerosakan , rambut menjadi tidak bermaya , kulit dan kedutan , tendon dan ligamen menjadi kurang elastik , sendi dan lain-lain mendapatkan sengit


rujukan daripada: http://www.news-medical.net/health/Collagen-What-is-Collagen.aspx



Tuesday, September 2, 2014

Promosi Shaklee Sepetember 2014 ~DouBle ProMotion ~

♡♡♡♡ assalamualaikum ♡♡♡♡

Salam kemerdekaan ke 57 buat shabat2 saya yg tersyg.  Walaupun dah terlewat 2 hari tp rasa bangga sebagai anak Malaysia masih tersemai dijiwa. Almaklumlah Disini lahirnya sebuah cinta, betulkan... :):):):):)

Ok kali nie nak cerita ttg double promotion shaklee pulak.
Bulan sepetember 2014, shaklee dgn bermurah hati mengadakan double promotion utk semua peminat tegar shaklee.

Promosi yg sy jangkakan akan hot..hot...hot.. ialah promosi #MealShake Shaklee. Kelebihan mealshake shaklee byk dh saya cerita dlm blog saya. Sahabat hanya perlu klik pada tags yang ada dlm blog saya.

Promosi bln ini, beli 3 mealshake percuma 1 canister..... jadi kalau sahabat beli 6 mealshake, dpt dua free.... wah berganda-ganda tu. Bayar utk 4 canister, dpt 6....amacam teruja tak????? Harga retail utk mealshake mcm biasa RM113.45. Ini retail ye. Utk pertanyaan lanjut blh pm @ telegram saya.

Promosi kedua yang terhangat bak kan bola-bola api ialah promosi #collegenPowder shaklee. Digunakan utk menaikkan seri wajah dan memperbaharui sel2 kulit yang mati. Byk lagi kelebihan #CollegenPowder...nnt dilain entry saya cerita lagi.

Oh ye peringatan utk sahabat semua ye, produk shaklee bukan digunakan sbg UBAT tetapi digunakan sebagai MAKANAN TAMBAHAN.

Berminat nak cuba mana2 produk? Komen saya nak, lepas tu tinggal email ye. Nnt saya akan ctc sahabat2 ASAP. Kalau nak lagi sng, blh telegram saya di 012-2149005. Tak pun ctc saya dkt fb saya http://www.facebook.com/azlinaazzeri. Skype pun blh, skype id saya azlina_azzeri.

Saya sedia bantu anda semua.....dengan izin Allah swt.