Pendapat Master Mama Cery Tentang GLA Complex Shaklee

Assalamualaikum sahabat semua, 
semalam saya cerita pasal GLA Complex, 
hari ini saya nak update maklumat yang saya dapat dari Master Cery tentang GLA Complex.

2 hari lepas i share kat facebook tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik&langsing.GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO).EPO mmg sinonim dengan wanita




  • Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO?Shaklee takde jual EPO? 
  • Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.


Soalan yang patut anda tanya adalah: 
  • Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
  • Yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA satu lagi soalan.
  • Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je? 
  • Kerana GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
Sekarang anda dah boleh jawab samaada nak beli EPO atau GLA Complex.
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.
Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.

notakaki: Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.
-----
Cery

Adakah anda masih ragu-ragu?  tepuk dada tanya hati (^__^)

Popular posts from this blog

IV Mist - Penyembuh Segala Penykit InsyaAllah

IV Mist, Minyak Nano Oil Penawar Resdung