Friday, September 27, 2013

Assalamualalaikum dan selamat pagi semua sahabat, Hari ini kita nak bercakap lagi tentang Meal Shake(R) Shaklee. Kenapa? well hari ini saya nak cerita pengalaman saya sendiri memberikan anak sulung saya Meal Shake.

Adib, my eldest son is a very picky eater. he will not eat if it is not sweet, cold, creamy etc etc etc. his favorite food is ICE-CREAM and CHOCOLATE. as a mother, i am very worried to see that my son doesn't want to eat any healthy food.  One day my husband decided to give him fish oil, at first he likes eating it, but as days turns to weeks he started to hate eating fish oil. every time we gave him some fish oil, he will vomit. hmm.. anak kan kita nak bantu dia tak faham, yang dia faham yang dia tahu minyak ikan TAK SEDAP!!! Jadi saya terus mencari maklumat cari jalan macam mana nak tingkatkan selera makan dia.

Alhamdulillah, i stumble around my collage mate fb page. She is a Shaklee Independent Distributor. With her helped, i manage to get a hand with MEal Shake.

Setelah 3 botol habis, selera Adib makin naik..pipi adib pun makin tembam. Kalau dulu nak suruh makan susah, skrg nie bila2 adib boleh mintak, nak nasi..nak, mee, nak roti... hehehehe ibu mana yang tak gembira bila anak boleh mintak nak nasik, nak makan... seronok sangat rasanya. 

 Jadi apa tunggu lagi. Kalau sahabat2 berminat, tinggalkan comment di sini dan cara saya nak ctc anda.. atau anda boleh pm saya dekat Ummuwalwalad. Pm saya dulu & saya  akan menjawab semua pertanyaan anda. In Syaa Allah. ..

Tuesday, September 24, 2013

Meal Shake ~ Membantu anak tambah selera makan, mudah lawas & mengingkatkan immunisasi badan In Syaa Allah~

Salam sahabat semua, hari ini kita nak bercakap pasal Meal Shake. Ape itu Meal Shake?

Meal Shake adalah sejenis minumam tambahan untuk membantu meningkatkan selera makan anak, membantu pelawasan serta meningkatkan immunisasi badan anak. Seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas, antara nutrien yang ada dalam meal shake adalah:
  • Vitamin B1
  • Vitamin B3
  • Vitamin B6
  • Vitamin B9
  • Vitamin B12
  • Vitamin C
  • Vitamin A
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Protein & Calcium
Ini adalah testimonial salah seorang pengguna mealshake shaklee. Alhamdulillah gastriknya sudah pun beransur hilanng. Sekiranya kita berusaha utk sihat, pasti Allah akan permudahkan utk kita menjadi sihat asalkan kita berusaha utk mencengahnya. Bukankah ada peribahasa lama  Mencegah lebih baik daripada mengubati...

Jadi apa kata kita cuba pula meal shake???? Bukan hanya utk anak-anak kita, tetapi juga utk diri kita sendiri...Tepuk dada, tanya selera. Berminat nak cuba..? Jgn malu jgn segan tinggalkan komen ada di sini ataupun PM saya dekat  http://www.facebook.com/Ummuwalwalad. Pastikan anda PM saya dulu ye, sbb saya tak dapat nak PM ada semua :)

Thursday, September 19, 2013

Rumah Kita Kemas, Kereta Kita servis, Tetapi mengapa KESIHATAN KITA TAK JAGA???

Salam sahabat blogging semua,I went through a few Facebook page just to fill my evening today while waiting for my students to complete their work. I came across this special notice similar to the title above this post, and I wonder......

I wonder....wawawawawa wonder
Why.....wawawawawawawa Why

We took care of our house, our car but our health....?????


This is what the owner of the picture wrote in his Facebook (https://www.facebook.com/warehghimau)
KENAPA..??? KENAPA..??? DAN KENAPA..???
Rumah kita kemas....Kereta kita service TETAPI kesihatan kita abaikan..itu yang berlaku sekarang...sebagai contoh...masa kita muda kalau kunyah semasa makan nasi 3 - 4 kali dah ok dan terus telan...TAPI kalau umur kita dah sampai tahap 50 tahun keatas JANGAN buat2...kunyah perlu hancur agar memudahkan perut dan usus bertindak...sbb perut dan usus pon tua juga..
Begitulah fungsi sebenarnya supplement shaklee dimana ianya menjaga kesihatan keseluruhan tubuh badan kita..SO BADAN PERLU JUGA KENA SERVICE...
PM saya untuk info supplement Shaklee pada tawaran harga istimewa..

~warehghimau~
Kadang-kadang kita terlupa sebenarnya...taapi tak perlu terlupa lagi. Nak try test supplement dari Shaklee? Boleh tinggalkan comment kat sini...@ boleh PM saya dekat Facebook page saya Http://www.facebook.com/Ummuwalwalad...
saya tak boleh pm dulu ye... sbb Facebook page takde kelebihan itu.
kalau nak fast result boleh sms.whatsapp.line.wechat saya @ 012-2149005

Saya sedia membantu anda...
Ummuwalwalad
sms.whatsapp.line.wechat| 012-2149005
 

Salam dirgahayu Danial Mikail B Mohd Hamidi


19.9.2012 merupakan satu tarikh yang masih segar dalam ingatan saya sebagai seorang ibu. Tarikh ini, tepat jam 10.59 pagi, lahirlah putera kedua ku Danial Mikail melalui c-zer. Niatnya nak normal, tapi masa tu mikail tak mahu engaged dekat "pintu" keluar dia..so mak mikail pun decide utk c-zer. 

Lepas Mikail dikeluarkan dari perut, dia ditunjukkan pada saya, Putihnya anak saya----that was the first thing that came into my mind. Then, they took him away to show to his ayah. Nak jadi cerita ayah dia kata sekejap sangat dia dapat jumpa adik (we called mikail adik as he is currently the youngest), sempat azan je, sbb dia kata adik putihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat.

Selesai operation, saya pun masuk wad, tggu jugak Mikail datang kat saya, sampai sudah tak ada. Nenak dia datang pun tak dapat tgk Mikail lagi. Suruh ayah dia tanya misi mana adik. Misi kata adik dalam NICU. Ayah tanya berapa lama lagi adik kat situ? Misi suruh ayah tanya sendiri NICU macam mana. Selidik punya selidik, adik kene masuk NICU sbb adik tak boleh nak bernafas dengan elok, nafas die tersekat-sekat. So doktor pun letak bawah pengawasan & berikan antibiotik, kerana nampak macam ada kuman dalam peparu adik... Masa tu myself as the mother felt very hopeless. Sedih sangat tgk adik byk wayar dekat dia. Dalam pada masa yang sama berdoa agar adik cepat2 sembuh & boleh balik jumpa abang adib. 

After 5 days, lastly adik boleh keluar. Kesihatan adik makin baik dan doktor pun bagi green light utk balik. Syukur alhamdulillah.... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
video 

That was a year ago..... today, adik is one active young boy. He can crawl (ninja turtle style), jump up and down, climb every single chair in the house and even push his brother's bicycle, while abang is on the bicycle.  Alhamdulillah, Allah gave me  & my husband 2 beautiful boys, and we are proud of both of them. 
Danial Mikail B Mohd Hamidi (1 year Old)