Posts

Showing posts from September, 2013
Image
Assalamualalaikum dan selamat pagi semua sahabat, Hari ini kita nak bercakap lagi tentang Meal Shake(R) Shaklee. Kenapa? well hari ini saya nak cerita pengalaman saya sendiri memberikan anak sulung saya Meal Shake.

Adib, my eldest son is a very picky eater. he will not eat if it is not sweet, cold, creamy etc etc etc. his favorite food is ICE-CREAM and CHOCOLATE. as a mother, i am very worried to see that my son doesn't want to eat any healthy food.  One day my husband decided to give him fish oil, at first he likes eating it, but as days turns to weeks he started to hate eating fish oil. every time we gave him some fish oil, he will vomit. hmm.. anak kan kita nak bantu dia tak faham, yang dia faham yang dia tahu minyak ikan TAK SEDAP!!! Jadi saya terus mencari maklumat cari jalan macam mana nak tingkatkan selera makan dia.

Alhamdulillah, i stumble around my collage mate fb page. She is a Shaklee Independent Distributor. With her helped, i manage to get a hand with MEal Shake.

Set…

Meal Shake ~ Membantu anak tambah selera makan, mudah lawas & mengingkatkan immunisasi badan In Syaa Allah~

Image
Salam sahabat semua, hari ini kita nak bercakap pasal Meal Shake. Ape itu Meal Shake?

Meal Shake adalah sejenis minumam tambahan untuk membantu meningkatkan selera makan anak, membantu pelawasan serta meningkatkan immunisasi badan anak. Seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas, antara nutrien yang ada dalam meal shake adalah: Vitamin B1Vitamin B3Vitamin B6Vitamin B9Vitamin B12Vitamin CVitamin AVitamin DVitamin EProtein & Calcium Ini adalah testimonial salah seorang pengguna mealshake shaklee. Alhamdulillah gastriknya sudah pun beransur hilanng. Sekiranya kita berusaha utk sihat, pasti Allah akan permudahkan utk kita menjadi sihat asalkan kita berusaha utk mencengahnya. Bukankah ada peribahasa lama  Mencegah lebih baik daripada mengubati...

Jadi apa kata kita cuba pula meal shake???? Bukan hanya utk anak-anak kita, tetapi juga utk diri kita sendiri...Tepuk dada, tanya selera. Berminat nak cuba..? Jgn malu jgn segan tinggalkan komen ada di sini ataupun PM saya dekat  http://www.f…

Rumah Kita Kemas, Kereta Kita servis, Tetapi mengapa KESIHATAN KITA TAK JAGA???

Image
Salam sahabat blogging semua,I went through a few Facebook page just to fill my evening today while waiting for my students to complete their work. I came across this special notice similar to the title above this post, and I wonder......

I wonder....wawawawawa wonder
Why.....wawawawawawawa Why

We took care of our house, our car but our health....?????


This is what the owner of the picture wrote in his Facebook (https://www.facebook.com/warehghimau)
KENAPA..??? KENAPA..??? DAN KENAPA..???
Rumah kita kemas....Kereta kita service TETAPI kesihatan kita abaikan..itu yang berlaku sekarang...sebagai contoh...masa kita muda kalau kunyah semasa makan nasi 3 - 4 kali dah ok dan terus telan...TAPI kalau umur kita dah sampai tahap 50 tahun keatas JANGAN buat2...kunyah perlu hancur agar memudahkan perut dan usus bertindak...sbb perut dan usus pon tua juga..
Begitulah fungsi sebenarnya supplement shaklee dimana ianya menjaga kesihatan keseluruhan tubuh badan kita..SO BADAN PERLU JUGA KENA SERVICE...
P…

Salam dirgahayu Danial Mikail B Mohd Hamidi

Image
19.9.2012 merupakan satu tarikh yang masih segar dalam ingatan saya sebagai seorang ibu. Tarikh ini, tepat jam 10.59 pagi, lahirlah putera kedua ku Danial Mikail melalui c-zer. Niatnya nak normal, tapi masa tu mikail tak mahu engaged dekat "pintu" keluar dia..so mak mikail pun decide utk c-zer. 

Lepas Mikail dikeluarkan dari perut, dia ditunjukkan pada saya, Putihnya anak saya----that was the first thing that came into my mind. Then, they took him away to show to his ayah. Nak jadi cerita ayah dia kata sekejap sangat dia dapat jumpa adik (we called mikail adik as he is currently the youngest), sempat azan je, sbb dia kata adik putihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat.

Selesai operation, saya pun masuk wad, tggu jugak Mikail datang kat saya, sampai sudah tak ada. Nenak dia datang pun tak dapat tgk Mikail lagi. Suruh ayah dia tanya misi mana adik. Misi kata adik dalam NICU. Ayah tanya berapa lama lagi adik kat situ? Misi suruh ayah tanya sendiri NICU macam mana. Selidik punya sel…