Monday, December 30, 2013

Promosi Omega Guard Sampai ke Penghujungnya.

Alhamdulillah, 1 hari lagi 2013 bakal meninggalkan kita... mendewasakan kita dgn pelbagai prkara yg berlaku spjgn thn 2013.
Apa yg sy boleh rumuskan ttg 2013 saya....
  1. Saya kenal dan jatuh cinta shaklee....nawaitu saya utk membantu meningkatkan kadar kesihatan anak2 saya... dn alhamdulillah itu yg saya dpt.
  2. Saya juga mula berjinak-jinak dgn perniagaan shaklee. Walaupun kadang kala suami saya tanya mana keuntungan dr awak jual shaklee, saya jwb insyaAllah syg keuntungan pasti akn dtg kelak. Yang penting nawaitu saya nak bantu anda semua utk mendapatkan yg terbaik drpada produk shaklee.
  3. Saya akui produk ini agak mahal bagi sesetangah pihak, tapi saya boleh bantu sesiapa pun yang perlu bantuan saya dlm pembelian produk shaklee. Cuma yg saya pinta, JUJUR pada akad yang terlaksana. Saya berniaga krana Allah swt,  dn menjadi hrpn sy sesiapa yg membelinya jyga kerana Allah.
Dh byk sgt bebel.... anyway nak bgtau nie promosi OmegaGuard tinggal 1 hari lagi.....
Berminat? Boleh pm kat fb saya Azlina Azzeri atau kat fb page saya ummuwalwalad

Friday, December 20, 2013

Set Anak Cerdas & Pintar Shaklee

Promosi akhir tahun...promosi akhir tahun...
Khas buat ibu bapa yang risau tentang kesihatan anak-anak mereka...
anak tak lalu makan
anak memilih makan
anak payah nak buang air
anak payah nak beri tumpuan

saya nak bagi peluang utk ibu..ibu dan bapa..bapa utk bantu anak anda.

Set Anakku Manja Shaklee...


saya nak bagi harga promosi
sempena YEAR END SALE !!! MURAH..MURAH

PM Azlina Azzeri
Sms | Whatsapp :0122149005

Saturday, December 14, 2013

Sambungan Meal Shake

Sambung post meal shake...
Sangat mudah sebenarnya nak incorporate meal shake dlm susu anak2 saya.... anak2 saya akan minum susu 4-5 kali sehari. Setiap kali buat susu, saya akn tmbkn meal shake mcm nie:
3 scoop susu + 1 scoop meal shake..,
4x 1 hari....
Hanya dgn tmbhn 1 scoop saja, dgn izin Allah:
* menambahkan selera makan anak saya
* meningkatkan immunisasi anak2 saya
* meransangkan sistem penghadaman anak2 saya
Apabila 3 benda di atas dh dpt di baiki, maka anak2 sya lebih senang nak bermain, lebih senang nak belajar..dan yang paling seronok, lebih sng nak tido mlm. Saya benar2 bersyukur pada Allah sbb diberikan ilham utk saya berikan anak2 saya meal shake.
Tak salah kita sbg ibu bapa berusaha utk dptkan yg terbaik utk anak2 kita. Tak salah kita utk bantu anak2 kite utk pastikan mrk sihat sentiasa...jd kiranya anda antara sahabat2 semua nak cuba, boleh pm saya @ Azlina Azzeri ataupun pm saya di fb page saya @ http://facebook.com/Ummuwalwalad
Lagi senang sms / whasapp saya @ 0122149005
Saya ingin bantu anda dengan izin dari Allah.
Azlina Azzeri
SID 910738

Kelebihan Meal Shake untuk anak2.

Assalamualaikum semua, hari ini saya nak brcerita ttg Meal Shake Shaklee...
Apa kelebihan meal shake shaklee?
Dari pengalam saya sendir, saya boleh cerita byk ttg meal shake nie.
Kalau kawan2 nak tau, meal shake byk bantu anak2 saya. Boh of my son ada masalah nak buang air sebenarnya.. and kalau nak makan, mmg sgt memilih.
Si abang kalau sblm nie tiap kali buang air, meti menangis.. kesia  tgk abg sedu2 menangis thn sgt sbb payah nak buang air. Bg byk air masak, bg prune juice, bg ubt lebut na**s pun msh sakit dan sometimes berdrh. Bwh ke peads, semua srh tkr susu...bkn kami xmau, tp kami tau bkn susu puncanya, tp sbb abg memilih makan.
Yg adik plak mkn sng krg memilih tp sgt payah nak buang air besar. Kadang2 jadi mcm abang, keras dn sembelit.
Alhamdulillah, sy sgt2 bersyukur dipertemukan dgn meal shake oleh sahabat saya. Meal shake byk bantu anak2 saya terutama skali dlm proses penghadaman. Mmg sgt rasi meal shake dgn anak2 saya. Alhamdulillah, sy benar2 yakin  dgn bantuan Allah swt, yg mengilhamkan sya utk mencuba meal shake.
Jadi ada ke sahabat2 sya di sini yg mengalami masalah yg sama? Jika benar mari cuba meal shake. Cuba 1 2 tabung dulu... insyaAllah pasti akan berjaya bantu anak2 saudara saudari semua
Anda boleh ctc sy, melalui fb page saya http://facebook.com/ummuwalwalad atau boleh sms @ whatsapp sy di 0122149005
Saya ingin bantu anda dg n izizn Allah
Azlina Azzeri
SID 910738

Thursday, December 12, 2013

Menggapai Bintang

"Keyakinan diri adalah asas untuk berjaya dalam SEGALA BIDANG"

Kata-kata yang cukup kuat membakar semangat saya tika ini...
Kata-kata yang mendorong saya untuk terus berusaha demi keluarga tercinta..
Kata-kata yang akan jadi peneman tatkala lena sebagai peransang minda..

Sahabat, saya kini jauh dari keluarga. Demi mengapai kejayaan buat masa depan keluarga
Jadi saya mesti sihat, saya mesti kuat dan saya mesti selalu bertenaga. 
Alhamdulillah, dipertemukan saya dengan suppliment shaklee sbg makanan tambahan saya.

Untuk berjauhan, byk perbelanjaan yang perlu digunakan..
Nah, untung sekali lagi kerna diperkenalkan dengan shaklee..
kerna saya kini #shakleeindependentdistributer #sayajualshaklee

rezeki yang datang dengan shaklee setiap 15 haribulan menjadi tambahan buat saya yg 
jauh dari keluarga..demi keluarga dan demi ALLAH SWT yang telah mencorakkan rezeki saya, saya REDHA dengan ketetapanNYA dan saya berusaha di atas jalanNYA...

rezeki ada di mana-mana, jadi buka mata dan bukalah minda. Untuk menggapai bintang kita perlu usaha... ada orang boleh berjaya, kenapa tidak anda..ANDA BOLEH...& SAYA DAN SUPER POWER TEAM akan guide anda!!! 

Azlina Azzeri
0122149005

Wednesday, December 11, 2013

Senyum tak perlu kata apa-apa

Senyum tak perlu kata apa2...senyum tak perlu kata apa2
Dengan senyum kite ceria..dgn senyum kite gembira.
Dgn rm75 sekali seumur hidup, ada boleh tambah pendapat sbg Shaklee Independent Distributer.
Rezeki xdtg klu kite tggu...jd kita kene USAHA.
Saya boleh bantu anda bantu diri anda

PM / SMS /WA
Azlina Azzeri
0122149005



-----------------------------------------------------------------------------------
sharing dari update Facebook page Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah

As salamu'alaikum shbt tersyg. Selamat berhujung minggu. Org cemerlang bagun pagi dgn TERSENYUM SAMBIL BERDOA. Kita senyum sbb bersyukur masih hidup & masih beriman. Ikut kajian, senyum yg jujur sekurang2nya 10 saat. Bila senyum lebih 10 saat, bdn keluarkan 3 hormon: 1. Endorphins yg jadi asbab kita ceria, 2. Enkephylin yg jadi sbb kita lebih sihat, 3. Dynophin yg jadi sbb kita bertenaga & bersemangat. Senyum masa bgn tidur akan jadi asbab kita ceria & positif sepanjang hari, in sya Allah. Mari usha utk bgn tidur setiap pagi dgn senyuman & doa. Moga Allah lindungi kita semua. Aameen, wassalam.

Tempat baru, rumah baru untuk perkenalkan Shaklee....

Assalamualaikum wb,

Entry pertama kali nie, adalah untuk mengubah sebenarnya tempat perkenalkan produk-produk shaklee kepada para pengguna. Siapa saja boleh bertanya kepada saya ttg apa aje produk shaklee di sini...

Produk yang ada promosi yang sangat best pada bulan Disember ialah......

OMEGA GUARD

Jadi apakah sebenarnya kelebihan dan kegunaan Omega Guard ini?

"Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 
"





Antara kelebihan Omega Guard ialah:


  • Bagus untuk perkembangan otak bayi semase ade dlm perut serta bagus utk Ibu yang mengandung
  • utk rendahkan kolestrol.
  • untuk memecahkan lemak-lemak degil di dalam badan. 
  • kurangkan sakit kepala
  • kawal obesiti
  • tingkat memori kanak2
  • boleh baiki eczema
  • bantu menentang cancer.
  • utk mengurangkan serangan asma
  • kanak2 lebih cergas, aktif dan membantu meningkatkan daya tumpuan
  • menurunkan berat badan

 
Anda boleh PM saya di personal page saya @ facebook page saya...
Cara lagi cepat, boleh sms | whatsapp saya @ 0122149005

Ummuwalwalad / Azlina Azzeri
SID 910738
Shaklee Independent Distributor
{Produk ini bukan utk mendiagnos, merawat , menyembuhkan atau ,mencegah sebarang penyakit}

Friday, October 4, 2013

Cara Rasulullah Didik Anak-Anak


Rasulullah SAW adalah contoh terbaik dalam mendidik anak-anak. Sesunggahnya Ya Rasulullah, hambamu ini sangat2 merinduimu... Mampukah kita bertemu di Taman Firdausi kelak?



Subhanallah.... Moga Aku tidak tergolong dalam Kaum yang riak ini Ya Allah...~

Tuesday, October 1, 2013

Collagen Powder Shaklee


Collagen Powder adalah salah satu produk yang sedang hangat diperkatakan di kalangan pengguna Shaklee. Berminat nak cuba? saya boleh bagi harga istimewa.... boleh tinggalkan no fon di bahagian comment @ boleh ctc saya di Ummuwalwalad. Please PM me first ye, cause i can't pm you guys first.

Or you can ctc me at 0122149005 for a faster reply... Thank You >>wink<< >>wink<< I'll Be waiting

Friday, September 27, 2013

Assalamualalaikum dan selamat pagi semua sahabat, Hari ini kita nak bercakap lagi tentang Meal Shake(R) Shaklee. Kenapa? well hari ini saya nak cerita pengalaman saya sendiri memberikan anak sulung saya Meal Shake.

Adib, my eldest son is a very picky eater. he will not eat if it is not sweet, cold, creamy etc etc etc. his favorite food is ICE-CREAM and CHOCOLATE. as a mother, i am very worried to see that my son doesn't want to eat any healthy food.  One day my husband decided to give him fish oil, at first he likes eating it, but as days turns to weeks he started to hate eating fish oil. every time we gave him some fish oil, he will vomit. hmm.. anak kan kita nak bantu dia tak faham, yang dia faham yang dia tahu minyak ikan TAK SEDAP!!! Jadi saya terus mencari maklumat cari jalan macam mana nak tingkatkan selera makan dia.

Alhamdulillah, i stumble around my collage mate fb page. She is a Shaklee Independent Distributor. With her helped, i manage to get a hand with MEal Shake.

Setelah 3 botol habis, selera Adib makin naik..pipi adib pun makin tembam. Kalau dulu nak suruh makan susah, skrg nie bila2 adib boleh mintak, nak nasi..nak, mee, nak roti... hehehehe ibu mana yang tak gembira bila anak boleh mintak nak nasik, nak makan... seronok sangat rasanya. 

 Jadi apa tunggu lagi. Kalau sahabat2 berminat, tinggalkan comment di sini dan cara saya nak ctc anda.. atau anda boleh pm saya dekat Ummuwalwalad. Pm saya dulu & saya  akan menjawab semua pertanyaan anda. In Syaa Allah. ..

Tuesday, September 24, 2013

Meal Shake ~ Membantu anak tambah selera makan, mudah lawas & mengingkatkan immunisasi badan In Syaa Allah~

Salam sahabat semua, hari ini kita nak bercakap pasal Meal Shake. Ape itu Meal Shake?

Meal Shake adalah sejenis minumam tambahan untuk membantu meningkatkan selera makan anak, membantu pelawasan serta meningkatkan immunisasi badan anak. Seperti yang ditunjukkan pada gambar di atas, antara nutrien yang ada dalam meal shake adalah:
  • Vitamin B1
  • Vitamin B3
  • Vitamin B6
  • Vitamin B9
  • Vitamin B12
  • Vitamin C
  • Vitamin A
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Protein & Calcium
Ini adalah testimonial salah seorang pengguna mealshake shaklee. Alhamdulillah gastriknya sudah pun beransur hilanng. Sekiranya kita berusaha utk sihat, pasti Allah akan permudahkan utk kita menjadi sihat asalkan kita berusaha utk mencengahnya. Bukankah ada peribahasa lama  Mencegah lebih baik daripada mengubati...

Jadi apa kata kita cuba pula meal shake???? Bukan hanya utk anak-anak kita, tetapi juga utk diri kita sendiri...Tepuk dada, tanya selera. Berminat nak cuba..? Jgn malu jgn segan tinggalkan komen ada di sini ataupun PM saya dekat  http://www.facebook.com/Ummuwalwalad. Pastikan anda PM saya dulu ye, sbb saya tak dapat nak PM ada semua :)

Thursday, September 19, 2013

Rumah Kita Kemas, Kereta Kita servis, Tetapi mengapa KESIHATAN KITA TAK JAGA???

Salam sahabat blogging semua,I went through a few Facebook page just to fill my evening today while waiting for my students to complete their work. I came across this special notice similar to the title above this post, and I wonder......

I wonder....wawawawawa wonder
Why.....wawawawawawawa Why

We took care of our house, our car but our health....?????


This is what the owner of the picture wrote in his Facebook (https://www.facebook.com/warehghimau)
KENAPA..??? KENAPA..??? DAN KENAPA..???
Rumah kita kemas....Kereta kita service TETAPI kesihatan kita abaikan..itu yang berlaku sekarang...sebagai contoh...masa kita muda kalau kunyah semasa makan nasi 3 - 4 kali dah ok dan terus telan...TAPI kalau umur kita dah sampai tahap 50 tahun keatas JANGAN buat2...kunyah perlu hancur agar memudahkan perut dan usus bertindak...sbb perut dan usus pon tua juga..
Begitulah fungsi sebenarnya supplement shaklee dimana ianya menjaga kesihatan keseluruhan tubuh badan kita..SO BADAN PERLU JUGA KENA SERVICE...
PM saya untuk info supplement Shaklee pada tawaran harga istimewa..

~warehghimau~
Kadang-kadang kita terlupa sebenarnya...taapi tak perlu terlupa lagi. Nak try test supplement dari Shaklee? Boleh tinggalkan comment kat sini...@ boleh PM saya dekat Facebook page saya Http://www.facebook.com/Ummuwalwalad...
saya tak boleh pm dulu ye... sbb Facebook page takde kelebihan itu.
kalau nak fast result boleh sms.whatsapp.line.wechat saya @ 012-2149005

Saya sedia membantu anda...
Ummuwalwalad
sms.whatsapp.line.wechat| 012-2149005
 

Salam dirgahayu Danial Mikail B Mohd Hamidi


19.9.2012 merupakan satu tarikh yang masih segar dalam ingatan saya sebagai seorang ibu. Tarikh ini, tepat jam 10.59 pagi, lahirlah putera kedua ku Danial Mikail melalui c-zer. Niatnya nak normal, tapi masa tu mikail tak mahu engaged dekat "pintu" keluar dia..so mak mikail pun decide utk c-zer. 

Lepas Mikail dikeluarkan dari perut, dia ditunjukkan pada saya, Putihnya anak saya----that was the first thing that came into my mind. Then, they took him away to show to his ayah. Nak jadi cerita ayah dia kata sekejap sangat dia dapat jumpa adik (we called mikail adik as he is currently the youngest), sempat azan je, sbb dia kata adik putihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sangat.

Selesai operation, saya pun masuk wad, tggu jugak Mikail datang kat saya, sampai sudah tak ada. Nenak dia datang pun tak dapat tgk Mikail lagi. Suruh ayah dia tanya misi mana adik. Misi kata adik dalam NICU. Ayah tanya berapa lama lagi adik kat situ? Misi suruh ayah tanya sendiri NICU macam mana. Selidik punya selidik, adik kene masuk NICU sbb adik tak boleh nak bernafas dengan elok, nafas die tersekat-sekat. So doktor pun letak bawah pengawasan & berikan antibiotik, kerana nampak macam ada kuman dalam peparu adik... Masa tu myself as the mother felt very hopeless. Sedih sangat tgk adik byk wayar dekat dia. Dalam pada masa yang sama berdoa agar adik cepat2 sembuh & boleh balik jumpa abang adib. 

After 5 days, lastly adik boleh keluar. Kesihatan adik makin baik dan doktor pun bagi green light utk balik. Syukur alhamdulillah.... 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
video 

That was a year ago..... today, adik is one active young boy. He can crawl (ninja turtle style), jump up and down, climb every single chair in the house and even push his brother's bicycle, while abang is on the bicycle.  Alhamdulillah, Allah gave me  & my husband 2 beautiful boys, and we are proud of both of them. 
Danial Mikail B Mohd Hamidi (1 year Old)