Posts

Showing posts from March, 2011

39 minggu & 1 hari

assalamualaikum wb....

Hmm, genaplah sudah kandunganku 39 minggu dan 1 hari. Pagi tadi ke klinik untuk rawatan mingguan, and well the doctor says that my baby is BIG!! still baby sihat, degupan jantung dia 150 per minit, and he has been kicking and karate"ing" his mother's tummy.

Kalau ikut doctor, besok dah kene ke Hospital Ampang untuk futher examination... still just received word from my sister yang esok Klinik Pakar takde, ada hanya alternate days Monday, Wednesday and Friday, oh well we will just need to wait and see then.

I am quite afraid actually, takut jugak kot2 pakar di hospital kata takda cara lain, kene 'potong' jugak.... still i have to be strong....and keep praying to Allah that everything will be fine. Please pray for me as well ya... thak you

36 weeks, 6 days and counting,....

Image
Pejam celik........pejam celik I am already 36 weeks and 6 days . Subhanallah, it is a miracle for me as I've went thru a lot to get here. And now the gem of love between myself and my husband is in his final stage... he will be here, insyaAllah.
Biasanya aku tengok orang sibuk-sibuk buat persiapan untuk kelahiran anak mereka... but this time around it's our turn..and subhanallah, my husband is the most excited one ever. I could not forget on how he acted when we went for a shopping spree to buy things for the baby. He is so excited :).
My wish is only this, moga Allah melindungi dan mempermudahkan kelahirannya nnt. Mmg berdebar-debar bila dengar cerita orang tapi aku nak laluinya dengan hati yang tenang dan sabar....sebab Allah akan membantu...
Doaku agar segalanya berjalan dengan lancar.... dan aku hanya mengharapkan yang terbaik dengan izinnya...
Buat kawan-kawan yang membaca blog ini.... doakan untuk kami ya :)